Forum Wiatrakowce Strona Główna Wiatrakowce
Wszystko o wiatrakowcach

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Niech żyje Unia Europejska

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wiatrakowce Strona Główna -> Litera prawa - martwa czy żywa?
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janusz

PostWysłany: Pon Maj 26, 2008 5:35 pm    Temat postu: Niech żyje Unia Europejska Odpowiedz z cytatem

Jak się dziś dowiedziałem dzięki nowelizacji jednej z ustaw przez parlament europejski maksymalna waga wiatrakowca ultralekkiego została podniesiona do 560 kg (anglicy klną bo "stracili" 40 kg). Dzięki temu , że jesteśmy w unii przestał obowiązywać nasz limit 495 kg. Reszta bez zmian , czyli brak rodzimych przepisów i propozycja ULC aby budować według przepisów angielskich , które powoli "studiuję" i jak dotychczas nic strasznego w nich nie znalazłem.

Janusz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tomek

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 5:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Czy mógłbyś wskazać gdzie takie przepisy można dostać. Jakiś link albo coś podobnego. A jakbyś był tak miły to może na tkon(małpa)poczta.fm

Pzdr
Tomek
mole

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ze względu na brak szczegółowych krajowych wymagań technicznych dla wiatrakowców, możliwe jest przyjęcie
zaproponowanych przez budującego obcych przepisów (np. brytyjskich CAP 643) - wymaga to uzgodniena z ULC
(zresztą sami proponują te CAP 643).
Ja sciągałem z: http://www.caa.co.uk/application.aspx?catid=33&pagetype=65&appid=11&mode=detail&id=169
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tomek

PostWysłany: Pon Cze 02, 2008 7:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serdeczne dzięki.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wiatrakowce Strona Główna -> Litera prawa - martwa czy żywa? Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: